Header image

“I haven’t been everywhere, but it’s on my list.”

Reizen…reizen naar andere steden, landen, maar ook fictieve werelden. Het uitproberen van nieuwe gerechten of iemand compleet zien opgaan in de wereld van cosplay, voor mij is het allemaal een onderdeel van reizen. Ik neem je maar al te graag mee op al deze “journeys” hier op de blog. Ik schrijf regelmatig over nieuwe hotspots en mijn reizen, evenals fotodagboeken van dit alles. Reizen jullie met mij mee?

Maastricht

Maastricht is een enorm leuke stad om een dagje of weekendje heen te gaan. Je kunt er leuk winkelen en er is van alles te zien. Verder kun je natuurlijk heerlijk een terrasje pakken bij mooi weer en op en top genieten van het bourgondische leven. Als je dan weg bent in Maastricht dan hoort een stukje vlaai er wellicht ook wel bij, of anders in ieder geval een goede lunch!
De laatste keer dat ik in Maastricht was zijn wij ook langs geweest bij de bierbrouwerij van Brand (was ontzettend leuk), en aan het einde van de rondleiding raakten we aan de praat met de dame die ons had rondgeleid. Maastricht kwam ten sprake en ze raadde ons Petit Café Moriaan aan. Nu zal ik je vertellen dat we er uiteindelijk 2x zijn gaan lunchen. Dus een aanrader is het zeker!

Maastricht

Zoals de naam al zegt is Petit Café Moriaan niet het grootste restaurant, maar dat maakt het juist zo gezellig. Het is gesitueerd in een vakwerkhuisje met aan de achterkant een kleine serre en een terras in de zomer. Het terras staat op een plein wat verscholen ligt tussen de drukkere straten van Maastricht. Daardoor heb je er echt een oase van rust. Je kunt er koffie drinken, borrelen, lunchen en ook avond eten.
Wij hebben er alleen geluncht, maar ik geloof graag dat de rest ook erg goed is. Beide keren heb ik een “tartine” op. De ene keer met geitenkaas, honing, noten en vijgen. De tweede keer met mozzarella, tomaatjes en basilicum. Alle twee waren ontzettend goed, en ik weet zeker dat ik er nog een keer terug kom als ik weer in Maastricht ben.

Maastricht

Maastricht