Netflix voor Foodies

Chef's Table

Het is weer herfst en dat betekent (helaas) meer regen, meer kou en kortere dagen. Het goede nieuws? Meer reden om lekker met een kop thee (of warme chocolademelk, hmm) op de bank te kruipen en te binge watchen op Netflix. Wil je even iets anders dan je gebruikelijke series? Dan zijn wellicht deze Foodie tips leuk om eens te proberen!

Zumbo’s Just Desserts

Zumbo’s Just Desserts is een Australische baking show. De naam van het programma is na aanleiding van de chef Adriano Zumbo die samen met Rachel Khoo de show presenteert. Adriano Zumbo staat bekend om zijn creatieve en mind boggling desserts – waaronder zijn versie van een Croquembouche. De wedstrijd draait dan ook om het maken van dit soort gave en bijzondere desserts. Het geheel is allemaal wel vrij “Wonderland” qua setting, dus daar moet je van houden maar het kijkt ontzettend lekker weg. Er staat 1 seizoen van op Netflix, maar ze gaan binnenkort beginnen met de opnames van seizoen 2!

Zumbo Just Desserts

Chef’s Table

Waarschijnlijk zullen velen van jullie deze Netflix original series wel kennen, maar voor wie niet: echt zeker weten gaan kijken! In iedere aflevering van Chef’s table wordt het verhaal verteld van een bekende chef. Mijn persoonlijke favoriet blijft nog altijd de eerste aflevering van het eerste seizoen: Massimo Bottura – wat een geweldig creatieve chef is dat. Naast de gewone versie van Chef’s Table die inmiddels 5 seizoenen kent, is er ook 1 seizoen van Chef’s Table France beschikbaar.

The Layover

Amerikaanse chef Anthony Bourdain is dit jaar helaas overleden, maar hij laat veel moois achter als nalatenschap. Er staan meerdere documentaires op Netflix van hem, waaronder The Layover. Helaas is het maar 1 seizoen, maar alles is beter dan niks. Iedere aflevering draait om 1 stad, bijv. New Orleans en Dublin, waar Anthony Bourdain laat zien waar je het beste kunt eten en drinken tijdens een kort verblijf in de stad. Heerlijke tips gegarandeerd.

Vorige post
Volgende post

2 Reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.