Ontdek de Grand Canyon

Grand Canyon

Een road trip langs de westkust van Amerika: daar hoort natuurlijk een bezoekje aan de Grand Canyon bij. De Grand Canyon is een van de bekendste nationale parken van Amerika, en in onze reis was het de eerste die we bezochten (waarna nog vele volgden). De Grand Canyon is maar liefst 446 km lang en heeft een diepte van 1857 meter. Ik vermoed dat iedereen die voor de eerste keer naar de westkust van Amerika vliegt, wel een bezoek inplant aan de Grand Canyon. Onderstaand de route die wij hebben gereden met onze tips erbij uiteraard!

Welke ingang?

De meest bekende ingang van de Grand Canyon is de South Rim. Deze is makkelijk te bereiken, en vanaf hier kun je het national park inrijden om de meeste uitzichtpunten mee te pakken. Dit betekend wel dat dit dan ook gelijk de drukste route is. Helemaal in de hoogseizoen maanden is het hier dan ook bijna altijd filerijden voordat je überhaupt het park in bent. Daarnaast is het dus ook vaak een stuk lastiger om parkeerplek te vinden bij de uitzichtspunten. Daarom hebben wij er ook voor gekozen om de East Rim entrance te gebruiken. De officiële benaming is overigens de Desert View Drive, maar gezien je het park aan de oostkant benaderd wordt het vaak de East Rim genoemd. Wij hebben de Desert View Drive heen en weer gereden, maar je zou ook door kunenn rijden naar de South Rim en daar het park weer verlaten – net wat het beste uitkomt voor jouw planning!

Grand Canyon

Grand Canyon

Uitzichtspunten

De Desert View Drive heeft verschillende uitzichtspunten waarvan de Desert View de eerste is (gelegen vanaf de East Rim entrance). Uiteraard heb je hier een prachtig uitzicht over de canyon zelf. Voor ons was hier dan ook de eerste blik die we konden werpen op de gigantische dieptes van de Grand Canyon – breathtaking! We kwamen hier ook een tourguide tegen die zijn gasten had geblindoekt en zo hand in hand naar de rand toe liepen. Toen ze hun blinddoeken mochten af doen stonden ze dan ook echt voor het eerst oog in oog met de dieptes, super tof. Naast de canyon zelf vind je hier ook de Watch Tower. De binnenkant is zeker de moeite waard om te bekijken en je kunt de toren op om op nog grotere hoogte over de Grand Canyon uit te kijken.
Als je verder rijdt kom je uit bij Navajo Point vanaf waar je eigenlijk terug kijkt naar stop 1 met de Watchtower. Vervolgens kan je stoppen bij Lipan Point en de Tusayan Ruin and Museum. De laatste zijn wij niet gestopt, maar bij Lipan Point heb je echt een fenomenaal mooi uitzicht de diepte in. Ik bleef me maar verbazen hoever alles eigenlijk doorloopt. Je ziet de Canyon echt mooi vanuit verschillende punten op deze route. Moran Point is dan de volgende stop waar je langs komt en dan vervolgens Grandview Point. Bij Grandview Point heb je 1 van de bekendste maar ook steilste hikes die in de zomer volledig in de zon ligt. Wij hebben hem dan ook overgeslagen – dat hadden we niet gered in de zomerse hitte. Bij het Grand Canyon visitor center zijn wij uiteindelijk weer omgekeerd om dezelfde route terug te rijden.

Grand Canyon

Horseshoe Bend

Als je bij de “East Rim uitgang” de Grand Canyon verlaat en richting Page rijdt dan kun je het combineren met de welbekende Horseshoe Bend. De Horseshoe Bend is zeker Instagram famous en om goede reden: het is een prachtig gezicht hoe de Colorado river tussen het gesteente doorstroomt in zo’n unieke vorm. Er zit een parkeerplaats bij de Horseshoe Bend vanaf waar het een klein maar steil stukje naar beneden lopen is. Verkijk je er niet in (helemaal niet in de zomer), want in volle zon is het echt wel uitputtend. Wij hebben nog een oudere Chinese dame en haar dochter geholpen met extra water omdat ze bijna flauwviel. Neem dus ook voor een klein stukje zeker genoeg water mee!

Horseshoe Bend

Kosten

Voor ieder National Park betaal je entreegeld en daar is de Grand Canyon geen uitzondering op. Je betaald 35 dollar voor een vehicle permit om de Canyon in te rijden. Als je een road trip gaat maken zoals wij hebben gedaan, dan is de America the Beautiful Pass een goede investering. Je betaald hier 80 dollar voor en hebt dan toegang tot alle parken.

Vorige post
Volgende post

2 Reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.