Sicilië: Beklim de Etna

Etna

Wie Sicilië zegt, zegt de Etna. Toen ik wist dat ik met mijn Srprs.me trip naar Sicilië ging was het ook al snel duidelijk dat we de Etna op wilden. Zelf was ik nog nooit een vulkaan op geweest, laat staan een nog actieve vulkaan. De Etna heeft namelijk nog meerdere uitbarstingen per jaar en is daarmee Europa’s actiefste vulkaan. Je kunt zelf naar de vulkaan toe, maar er gaan ook georganiseerde tochten heen. Wij hebben uiteindelijk besloten voor een georganiseerde trip via Etna People.

Als je zelf beschikking hebt tot een (huur)auto kun je in principe zelf naar de vulkaan gaan. Echter vonden wij het ook wel erg leuk om een tour guide erbij te hebben om wat meer over de Etna te horen en dus zijn we voor een georganiseerde trip gegaan (en het is ook wel erg gemakkelijk als het allemaal geregeld is). We konden de boeking regelen via ons hotel, maar ze hebben ook een locatie in het centrum van Taormina. De keuze viel bij ons op de Etna Good Morning Excursion.

Etna

Het variërende landschap van de Etna.

Etna

Er staat ook wel eens een beetje wind, haha!

’s Ochtends werden we opgehaald bij ons hotel. Met in totaal 6 anderen (met guide erbij waren we met 9) gingen we in een minivan richting de Etna. Het leuke is dat je dan van de guide al veel hoort over de vulkaan maar ook de omliggende dorpjes en natuur. Dat zou mij anders totaal ontgaan zijn als je er zelf heen rijd. Eerst reden we naar het “base camp” waar we wandelschoenen kregen – erg fijn anders zijn je schoenen pikzwart als je terug komt! Daarna gingen we dan echt de Etna op. De eerste stop is op ongeveer 2000m hoogte en wat een uitzicht overal! Zowel hoog als laag is het fascinerend om te zien. Wellicht verwacht je het niet, maar het landschap is vrij variërend. Kraters, groei van bomen en struiken her en der en verschillende kleuren vulkanisch gesteenten.

Etna

De tweede stop was bij een lava cave. Met behulp van zaklampen konden we naar beneden klimmen om hier binnen te kijken. Zonder licht zie je er echt geen hand voor ogen. Fotograferen was nog veel meer een dingetje 😉 Hoewel met wat teamwork met alle lichten dezelfde kant op schijnen je nog een aardig end kwam. Na de lava cave gingen we terug naar het “base camp” voor de lunch. Een lekker broodje met een glas wijn met daarna een stuk appelcake en een glaasje amandelwijn. Mij deed je er zeker een groot plezier mee!

Etna

Vanuit de diepte omhoog fotograferen ging gelukkig wél wat gemakkelijker in de lava cave.

Vorige post
Volgende post

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.