Amsterdam: Toerist in eigen stad

Amsterdam

Het Anne Frank huis, de Dam, het Rijksmuseum…als je er een keer in Amsterdam geweest bent kom je er wellicht niet al te graag meer. Het krioelt er van de toeristen en dat is vaak de laatste plek waar je dan wilt zien. Maar als er nieuwe “trekpleisters” bijkomen is het soms stiekem toch wel leuk om er een kijkje te gaan nemen. Eerlijk is eerlijk, vanuit mijn werk in de hotellerie is het ook vaak handig om er wat vanaf te weten. Maar daarnaast ben ik toch ook wel nieuwsgierig naar de ins en outs. Je moet er een keer geweest zijn denk ik dan. Daarom ben ik laatst bij Ice*Amsterdam en A’DAM LOOKOUT geweest!

Ice*Amsterdam

De ijsbaan op het Museumplein is niet helemaal nieuw natuurlijk, want hij ligt er ieder jaar weer. Echter ben ik er nog nooit eerder geweest dus voor mij was het helemaal nieuw! Je kunt stellen dat het “maar” een ijsbaan is zoals er vele andere zijn, maar met het Rijksmuseum op de achtergrond is het wel een prachtig plaatje. De ijsbaan is iedere dag vanaf 10uur geopend en sluit om 9/10 uur ’s avonds (afhankelijk van de weekdag). Je kunt zowel je tickets online kopen als bij de ijsbaan zelf (maar dit is wel iets duurder) en uiteraard kun je bij de baan ook schaatsen huren als je zelf geen schaatsen bij de hand hebt. Als je zelf niet zo erg van schaatsen houdt kun je een drankje halen bij de bar die is opgesteld aan de zijkant of leuk vanaf de brug over de baan kijken naar alle schaatsers!

Amsterdam

A’DAM LOOKOUT
Vorige week ben ik naar de A’DAM LOOKOUT geweest. Echt een aanrader om ’s avonds te gaan, want wauw wat een mooi uitzicht heb je hier van de stad. Gewoon ontzettend gaaf om Amsterdam zo aan je voeten te zien liggen. En wat het nog een stukje gaver maakt is dat je kunt schommelen op het observatiedek, én wel over de rand! Echt super tof, het is de hoogste schommel van Europa.
Het was wel zeker even kou kleumen daarboven (bevroren vingers!) dus het is ideaal dat direct daaronder de panoramabar en restaurant Madam zit. Ook hier heb je weer ene prachtig uitzicht dankzij de ramen die de gehele wand beslaan. Ik had verwacht dat de prijzen torenhoog (pun not intended 😉 ) zouden zijn, maar het viel mee. Nee het is niet goedkoop, maar ik heb wel eens meer voor een wijntje moeten betalen en dan had ik er lang niet altijd zo’n mooi uitzicht bij!

Vorige post
Volgende post

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.