Harry Potter (terug) in Nederland

Harry Potter

Sinds het eerste boek is uitgekomen in 1997 en de eerste film in 2001 (ja écht, zo lang geleden is dat al) is de Harry Potter community nooit volledig verdwenen. De boeken en films blijven ontzettend populair. Je kunt tegenwoordig alles kopen van posters tot funko’s, van boeken tot echte toverstokken van Harry Potter. Met de release van het nieuw boek in Nederland én het uitkomen van een nieuwe film (Fantastic Beasts and Where to Find Them) in de bioscoop, is alle “gekte” helemaal weer opgewaaid. Erg is dat natuurlijk absoluut niet 😉

Release Harry Potter en Het Vervloekte Kind Deel I en II
Het nieuwste boek is afgelopen week uitgekomen en traditiegetrouw is dat door boekhandelaren groots gevierd. Op verschillende plekken in het land werd er groots uitgepakt met de start van de officiële verkoop om 12uur ’s nachts. Zo had Scheltema in Amsterdam de zaak goed versierd én stond er een Hogwarts Express voor de deur. Wie van jullie zijn er allemaal bij een midnight release geweest om het boek te halen?

Harry Potter
Een selfie met de “Hogwarts Express” is natuurlijk een must.

Fantastic Beasts and Where to Find Them
Naast de Nederlandsie versie van The Cursed Child, zijn er nog meer boeken gerelateerd aan Harry Potter op de markt gekomen: een volledige collectie voor de film Fantastic Beasts and Where to Find Them. Zo is er onder andere een script versie verschenen van de film en ook boeken van “achter de schermen” over het artwork en gehele proces van de film. Vooral het boek over al het artwork ziet er echt prachtig uit. Echt een salontafel boek om regelmatig even in te bladeren!

Harry Potter

De film zelf is natuurlijk ook uit. Hebben jullie hem al gezien? Ik ben er afgelopen weekend geweest, en wat een heerlijke film! Ook deze nieuwe serie Harry Potter films beloofd weer geweldig te worden. De beasts waren super leuk (de Niffler was zo schattig!) en het verhaal sterk. En er zit een onverwachte twist aan het einde (met een bekende acteur). Zeker de moeite waard om de film te gaan bekijken in de bios.

Pop-up store
Op Utrecht is er nu ook een Harry Potter pop-up store van AKO. De winkel verkoopt boeken, mokken, toverstokken, en nog veel meer. Naast de verkoop zijn er ook kleine exposities te zien van bijv. enkele magische krantenartikelen. Erg leuk gedaan. Als je alleen je trein snel moet halen heb je er helaas weinig aan, want er staat regelmatig een wachtrij voordat je naar binnen kunt 😉

Harry Potter

Harry Potter

Vorige post
Volgende post

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.