Meatless District – Vegan in Amsterdam

Meatless District

Laten we voorop stellen dat ik zelf niet veganistisch ben en ook niet 100% vegetarisch, maar ik eet gemiddeld in een week wel veel vegatarisch (en soms dus ook veganistisch). Ik vind het heerlijk om nieuwe dingen om uit te proberen, en ook vooral creatieve gerechten. Naar mijn idee zijn vega(n) gerechten tegenwoordig echt creatief, en daar kunnen zoveel leuke dingen uit voort komen. Het restaurant Meatless District in Amsterdam is daar zeker een voorbeeld van. Sinds Juni is Meatless District geopend en heeft sindsdien niks dan lof ontvangen. Het was hoog tijd om er zelf eens een kijkje te gaan nemen.

Zoals ik al schreef ben ik zelf niet veganistisch, maar ik was al een tijdje erg benieuwd naar dit restaurant. Ik had er al veel goeds over gehoord en eerlijk is eerlijk: ik was super nieuwschierig naar een vegan maaltijd bereid door een goede chef. De menukaart van Meatless District is niet enorm uitgebreid, maar er staan genoeg lekkere dingen op. Ik heb lang getwijfeld tussen de Quesadillas en de MD Burger, maar het is uiteindelijk de burger geworden. Hij was goed van spaak en lekker wat pittiger – een ware smaaksensatie. De “mayonaise” was ook lekker als sausje erbij. Dit zijn de dingen die ik dan zo leuk vind om uit te proberen, want tsja gewone mayonaise is natuurlijk niet vegan. Leuk om dit soort oplossingen dan te zien (en te proeven uiteraard).

Meatless District

Als toetje heb ik de Lemon Divine gekozen. Een moeilijke keuze want de Vanilla Sky klonk ook echt top (net als de taarten van Dophert). Het citroenijs was heerlijk fris en een fijne tegenhanger met het hoofdgerecht. Ook fijn was dat het een relatief licht dessert was, en dus ideaal als je je eigenlijk al vol hebt gegeten aan eerdere gangen (oops).

Meatless District

Al met al echt een top restaurant. De locatie is goed bereikbaar, het personeel erg vriendelijk, de sfeer goed, en het eten echt uitstekend. Als vegan kan je hier goed terecht, maar ook voor de niet vegans/vega’s onder ons is het zeker de moeite waard eens te proberen. De creativiteit in de gerechten springt er namelijk vanaf bij Meatless District.

Vorige post
Volgende post

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.