Brussel restaurant tip: Ma Folle de Soeur

Brussel

Deze maand was ik eindelijk weer eens terug in Brussel, een stad waar ik 6 maanden heb gewoond voor mijn studie. Samen met een oud huisgenootje ging ik terug om herinneringen op te halen. Toen we het hadden over plekken om te gaan eten beseften we eigenlijk al snel dat we bar weinig uit eten zijn geweest in Brussel. Café Maison Du Peuple was onze vaste stek voor een drankje, maar voor het eten was die er eigenlijk niet echt. Hoog tijd dus om bij ons bezoek op zoek te gaan naar een nieuwe hot spot.

We kwamen het restaurant Ma Folle de Soeur per toeval tegen. We liepen er langs, vonden dat het er leuk uit zag en zochten het later online op. Het menu zag er lekker uit en de recensies waren goed. Alleen het feit al dat de website online alleen in het Frans is (en niet ook in het Engels, Duits, etc.) is vaak al een goed teken. En dat was het zeker, want het was echt top.

Brussel

Toen we aankwamen bij het restaurantje werden we vriendelijk begroet door twee dames. Achteraf bleek dat ze best een woordje Engels spraken, maar het was vele malen leuke om te babbelen in het Frans zover als het ons lukte. We kregen een tafeltje aan het raam en konden daar perfect mensen kijken. Dat blijft toch een beetje een favoriete bezigheid in het buitenland.
De menukaart die we kregen was handgeschreven en uiteraard in het Frans 😉 De gerechten die je op de kaart vindt zijn niet super hip of vernieuwend, maar wel enorm goed klaar gemaakt. Ik nam als hoofdgerecht kabeljauw en als toetje een heeeerlijke tarte tatin! Met nog een kopje verse munt thee na, was het een zeer geslaagd avondje. Ma Follde de Soeur is dus zeker een aanrader voor je volgende bezoek aan Brussel.

Brussel

Brussel

Vorige post
Volgende post

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.