Málaga: Het zonnige zuiden

Málaga

Eerder dit jaar ging ik voor het eerst op vakantie naar Málaga. En wat een heerlijke vakantie was dat. Het is een echte aanrader. Voor mij persoonlijk zou het in midden in de zomer wat te warm zijn, maar vooral in het voorjaar en najaar is het prima vertoeven in Málaga. Als echte foodie kom ik er natuurlijk altijd weer op terug hoe het eten/drinken ergens was: TOP! Nee wacht, GEWELDIG. Nu heeft Spanje natuurlijk sowieso een erg lekkere keuken, vooral de tapas hmmmmmm, en dat is in Malaga dus echt niet anders. Ik zal in een latere blog een aantal specifieke Food & Drinks tips geven!

Vervoer
Het vliegveld van Málaga is vanuit Nederland goed te bereiken. Wij hadden een vlucht vanaf Amsterdam en het is 3 uurtjes vliegen. Vanaf het vliegveld kan je de trein de stad in nemen en dat is in principe ook al het openbaar vervoer dat je nodig hebt als je in de stad blijft. Vrijwel alles is op loopafstand. Door de straten van Málaga kan je heerlijk slenteren dus het is zeker geen straf als je net wel even iets verder moet wandelen.
Ook kun je op genoeg plekken fietsen huren in de stad. Startende op de boulevard van de stad kun je een heel end in oostelijke richting fietsen. Je komt onderweg genoeg restaurantjes tegen om onderweg te stoppen als je wilt. Het is een heerlijke manier om net wat meer van de omgeving en de kustlijn te zien.

Málaga

Het uitzicht is echt adembenemend als je omhoog klimt naar Castillo de Gibralfaro.

Bezienswaardigheden
Castillo de Gibralfaro is zeker een aanrader. De ruïne van het kasteel is indrukwekkend om te zien en je kunt een flink stuk over de oude muren lopen. Mocht je nu denken “kastelen heb ik al wel genoeg gezien op mijn vakanties”, dan is het op zijn minst de moeite waard om naar het kasteel toe te lopen voor het uitzicht. Het is een leuke, enigszins steile maar prachtige tocht omhoog. Het uitzicht over de stad is schitterend!
De Moorse vesting Alcazaba de Málaga is ook een bezoekje waard. Er is hier qua bouwkunst meer te zien dan de ruïne en ook enkele gebruiksvoorwerpen staan hier nog op display. De typische bouwstijl van de Moren doet mij altijd sierlijk aan en blijft mooi om te zien.
Natuurlijk zijn er nog vele andere dingen te ontdekken in Málaga. Er zijn verschillende musea waaronder het Picasso museum. Naast de gewone musea is er ook genoeg streetart te vinden in Málaga, namelijk in Calle Lagunillas in de wijk Victoria. Verder is de haven ook echt een bezoekje waard. En natuurlijk zijn er ook genoeg winkels te vinden in de stad voor de shopaholics onder ons.

Málaga

De promenade bij de haven van Málaga.

Food & Drinks
Zoals ik al schreef zullen de exacte hotspots nog even op zich laten wachten, want die zijn zeker een blog an sich waard! Maar in het algemeen is het eten en drinken echt top in Málaga. Goede Spaanse tapas is overal te vinden, er zijn roof top bars (mét top uitzicht!) en het Spaanse drankje Tinto de Verano kan je hier op de meeste terrassen te verkrijgen. Dit is een drankje van rode wijn en bruiswater (of tonic), jum!

Genoeg redenen om een bezoekje te brengen aan Málaga denk ik zo toch?

Vorige post
Volgende post

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.