Praag: wat te zien & doen

Praag

Karelsbrug

Vorige week schreef ik al over de foodie hotspots in Praag, maar er is natuurlijk meer te zien en doen dan eten en drinken. Praag is een hele mooie stad, op zichzelf eigenlijk al een beetje een museum. Je kunt het beste je camera in de aanslag houden als je door de straatjes dwaalt. Dat is sowieso leuk om te doen in Praag, je zult genoeg moois tegenkomen. Maar welke plekken moet je sowieso aan doen?

Praagse burcht
Het is misschien voor de hand liggend om hier heen te gaan, maar het is wel echt een aanrader. De burcht ligt net buiten het centrum van de stad, bovenop de heuvel. Je kunt omhoog hiken, maar het is wel een aardig end. Je kunt ook de tram pakken vanuit de stad en dan stap je tegenover de burcht van Praag uit. Bij aankomst moet je eerst door de security check heen. Bij ons, in november, was dat zo gebeurd maar ik kan me voorstellen dat het in het hoogseizoen wel eventjes kan duren. Eenmaal binnen is er een gedeelte wat gratis toegankelijk is. Dit zijn de binnenplaatsen en gedeeltes van sommige gebouwen. Er zijn ook 2 tickets die je kunt kopen (de een wat uitgebreider dan de ander). Wij hebben track B (de iets minder uitgebreide) gedaan en daarmee kan je wel de meeste gebouwen in. Alleen voor de entree tot de Sint-Vituskathedraal was het het meer dan waard. De kathedraal is prachtig om te zien van binnen, de architectuur is schitterend en de glas-in-lood ramen zijn zeer indrukwekkend! Overigens is ook het uitzicht vanaf de muren van de burcht super tof om te zien.

Praag

De Sint-Vituskathedraal bij de Praagse Burcht.

Karelsbrug
Dit is waarschijnlijk de bekendste brug van Praag. De brug is 10m breed en zeker in het laagseizoen kun je daardoor goed bekijken. Ik ben bang dat je in de zomer wel schuifelend de brug over moet 😉 De Karelsbrug heeft een indrukwekkende toegangspoort en op de brug zelf staan 30 verschillende standbeelden. Hoewel je natuurlijk de brug wel even op moet lopen, kun je hem het beste zien als je op het plateau net naast de Karelsbrug staat of vanaf 1 van de andere bruggen. Dan kan je namelijk de brug in zijn geheel aanschouwen.

Petřín park en uitkijktoren
Petřín is een heuvel op 327m hoogte. Je kunt met een kabelbaan omhoog om bij de top van de heuvel te komen. Je kunt gewoon je normale OVkaartjes uit de stad hiervoor gebruiken! De kabelbaan maakt 1 tussenstop en je kunt er dus ook voor kiezen om een gedeelte door het park te hiken om boven te komen. In de zomer is het park zelf leuk om doorheen te lopen, maar in de winter hebben de bomen natuurlijk geen blaadjes meer dus dat maakt het uitzicht minder spectaculair. Wat dan wel weer leuk is, is dat in dit park ook een uitkijktoren te vinden is die erg veel weg heeft van, jawel…, de Eiffeltoren! De stalen toren is 60m hoog en kan ook worden beklommen.

Petrin

De Eiffeltoren of …

Winkelen
Praag staat erom bekend dat je er goed kunt winkelen en niets is minder waar. Eerder schreef ik al over de Hamleys die in Praag zit, maar er zit nog veel meer. Van kledingwinkels tot beautystores tot snoepwinkels waar je echt een sugar rush kunt krijgen. Ook als je geen zoetekauw bent moet je toch even binnenkijken bij : candy everywhere!

Captain Candy

All the candy @ Captain Candy!

Regent het? In het Palladium winkelcentrum ben je nog wel even zoet 😉

Vorige post
Volgende post

3 Reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.