Praag: hotspots eten & drinken

Praag

Vorige maand ben ik voor het eerst naar Praag geweest. Echt een hele mooie stad, en perfect voor een citytrip. Gezien november niet bepaald hoogseizoen is, was het een ideale get-a-way. Een stad die niet volledig is overspoeld met toeristen is natuurlijk altijd fijn. Bij een goed weekend weg hoort ook lekker uit eten en een drankje doen. Van tevoren hadden we ons wel een beetje ingelezen over leuke plekjes in Praag en na dit te mixen met on the spot kijken wat we tegen kwamen, heb ik een aantal leuke tips om hier te lezen.

The Tavern
Welke stad heeft tegenwoordig geen goed burgerrestaurant? Juist. Dus ook in Praag zijn deze te vinden. Op onze eerste avond gingen we hier eten, en mjam wat was dat smullen! Het is een klein, knus en gezellig restaurant. De burgers waren echt verrukkelijk en volgens mij kan je hier bijna geen verkeerde keuze maken. Alles klonk lekker! Ze hebben ook veel verschillende (lokale) bieren als je het leuk vind om dit te combineren. De homemade lemonade is ook echt een aanrader hier als je liever voor non-alcoholisch gaat.
Eén ding: het ligt op een heuvel, wat wij even over het hoofd hadden gezien. Het is goed te lopen vanaf het centrum, maar even een klim is het wel.

Beef Bar
De naam van het restaurant zegt eigenlijk al genoeg, he? Het is vrij duidelijk wat je hier kan eten: een goed stuk vlees. Wij waren in eerste instantie het restaurant voorbij gelopen, omdat vanaf de weg het meer lijkt op een traiteur. Als je binnenkomt zit er namelijk een balie waar je “to go” kan halen of aan de staantafels wat kleins kan bestellen en combineren met een goed glas wijn. Als je vervolgens verder loopt dan kom je uit in het restaurant-gedeelte waar ze enkele tafeltjes hebben met een open keuken.
De kaart is niet enorm uitgebreid. Toch was het nog lastig kiezen. Wij deelden de empanadas vooraf waarvan vooral de chimichurrisaus top was! Daarna namen we beide, uiteraard, een mooi stukje steak. Hij was perfect “rare” gebakken, dus dan ben ik helemaal blij. Ohja, ook hier was de homemade lemonade ontzettend lekker 😉

Marina Ristorante
Het prachtige uitzicht over het water en de stad Praag is toch wel hét selling point van dit restaurant. Toen we het in eerste instantie zagen liggen waren we een beetje bang dat het een echte tourist trap was. Maar het regende een beetje, het waaide en we hadden behoefte aan warmte. Toch maar even naar binnen gegaan voor een warme choco. Uiteindelijk zijn we later nog eens terug gegaan om ’s avonds te eten! Beide keren zeer geslaagd.
Het personeel was niet het meest enthousiast, maar onaardig waren ze ook niet. Het eten (en dat uitzicht dus) maakte erg veel goed. Toen we ’s avonds hebben gegeten, hebben we genoten van garnalen vooraf en daarna een lekkere pizza. Als dessert? Een “Bramble” cocktail – Tanqueray gin, Fresh lemon juice, Sugar, Crème de casis.

Praag

Heerlijk voorgerecht met garnalen bij Marina.

Praag

En natuurlijk zal ik ook het uitzicht bij Marina even delen. Zowel overdag als ’s avonds prachtig!

Marthy’s Kitchen
Op zoek naar een leuke hotspot om te ontbijten of te lunchen in Praag? Bij Marthy’s Kitchen ga je zeker iets vinden wat je lekker vindt. Of het nu klasieke Eggs Benedict zijn, een hippe acai bowl of pancakes met maple syrup en bacon. Met honger ga je hier zeker niet weg! En alles is overigens ook echt spotgoedkoop, maar Praag zelf is sowieso niet duur. Extra reden dus om nog een keer extra buiten te duur te eten of te stoppen voor een extra drankje in Praag.

Lokale keuken
De lokale gerechten in Praag zijn niet perse de dingen die ik heel veel eet. Denk hierbij vooral aan gerechten met veel aardappels, deegwaren en vet vlees. Op zich niks mis mee, maar niet mijn voorkeur. De restaurants die ik hier heb beschreven zijn dan ook wat minder traditioneel dan de wel bekende gerechten als goulash.
Maar er is meer! Zo kent Praag (en Tsjechië) de Trdelnik. Het is een deeg wat om een stok wordt gedraaid en vervolgens boven het vuur gebakken. Nadat het klaar is wordt het door een mengsel gerold van suiker, en vervolgens heb je een heerlijk warme snack om van te smullen.

Trdelnik

Wij hebben de Trdelnik naturel op, maar ze serveren ze ook met chocolade of slagroom erin.

Praag kent echt meer dan genoeg leuke restaurantjes. Je kunt het makkelijk zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt. Zelfs als je wat uitgebreider/luxer uit eten gaat kom je qua prijzen amper uit boven een gemiddelde prijs in Nederland. Zo aten en dronken wij vaak rond de 15 Euro per persoon. En dan ga je echt niet met trek de deur uit.

Vorige post
Volgende post

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.