Hamleys: de speelgoedwinkel van je dromen

Hamleys

Ik kende de speelgoedwinkel Hamleys vanuit Londen. Een torenhoge winkel aan Regent Street. Alles wat je als kind hebt willen hebben is hier wel te vinden (of wat je stiekem eigenlijk nog altijd wilt hebben). Misschien een beetje naïef, maar ik dacht echt dat dit de enige Hamleys winkel was – naast kleine airport stores in de UK. Ik kende hem tenslotte alleen van daar. Stonden wij ineens voor een verrassing toen we vorige maand in Praag ook een Hamleys tegen kwamen! Blijkt dus dat de winkel op verschillende plekken in Europa zit, maar ook in Azië, Noord-Amerika, het Midden-Oosten en Afrika.

Ken je Hamleys nog niet? Dan moet je hem zeker eens gaan bezoeken de volgende keer dat je in een stad bent waar de winkels zich bevinden. Voor de gene die de winkels wel kennen: You know what I mean, right? Hamleys is echt heaven on earth. Je vindt er van alles: van old school teddyberen tot Disney rugzakken tot Harry Potter merchandise. Overal op de vloer staan verkopers trucjes te doen en demonstraties te geven met de producten vanuit de winkel. Super leuk om te zien (en goede verkooptruc natuurlijk).

Hamleys

Levensgrote Lego is ook iets totaal normaals in de Hamleys winkels (foto credit)

Waar de winkel in Londen al een walhalla is, gaat de winkel in Praag (en wellicht andere winkels ook) nóg een stapje verder. Op de begane grond van Hamleys staat een enorme draaimolen, en ja je kunt er ook echt in! En dat is nog maar het begin. Er is namelijk ook een Mirror Maze en, je gelooft het bijna niet, een echte vlindertuin. Hier moet je uiteraard wel los voor betalen, maar hoe verzin je het überhaupt! Naast winkelen kunnen kinderen (of ehh volwassenen die hun jongere ik graag de vrije loop laten gaan 😉 ) zich dus echt prima vermaken in Hamleys.

Hamleys

De draaimolen in de Hamleys in Praag (foto credit)

Vorige post
Volgende post

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.