Londen: 3x parken die een bezoek waard zijn

Londen

Uitzicht vanaf Primrose Hill.

Als je Londen bezoekt ga je vast en zeker naar Hyde Park. Het is tenslotte ook niet te missen en een ontzettend leuk park om rond te lopen. Je kunt er perfect ontsnappen aan de drukte van de stad. Hyde Park is lang niet het enige park wat de moeite waard is. Londen is een van de groenste steden in Europa. De volgende keer dat je in Londen bent wil je deze 3 parken (naast Hyde Park 😉 ) bezoeken!

Holland Park
Holland Park ligt aan de zuidkant van Notting Hill. Het leuke aan Holland Park is dat je er allemaal verschillende gedeeltes hebt. Zo is er onder andere een orangerie, het Holland House, een speeltuin (met een grote versie van een schaakbord) en een Japanse tuin. Door alle variatie is er genoeg te zien en te doen. Oh, en wat ook super leuk is: er lopen pauwen rond!

Londen

De Japanse tuin van Holland Park.

St. James’s Park
Op zoek naar eekhoorntjes in Londen? Ga dan zeker even langs St. James’s Park, hier zijn ze gegarandeerd. Het park zit er namelijk vol mee en gezien er natuurlijk continue mensen lopen zijn ze ook nog eens vrij tam. Ook heb je in het meer van St. James’s Park het zogenoemde Duck Island, waar je vele verschillende watervogels kunt spotten.

Regent’s Park en Primrose Hill
In de buurt van Camden Town in Londen is er ook nog een leuk park te vinden, namelijk Regent’s Park met het aangrenzende Primrose Hill. Het park heeft maar liefst een oppervlakte van 2 vierkante kilometer. In het Londense Regent’s Park kun je heerlijk ronddwalen (en verdwalen) én je kunt een sneak peek krijgen van de London Zoo vanuit het park. Als je daar doorsteekt komt je uit bij Primrose Hill. Primrose Hill ligt aan de noordkant en is 65m hoog. Bij een enigszins heldere dag hebt, heb je hier een mooi uitzicht over Londen.

 

In totaal heeft Londen 8 Koninklijke Parken dus er is voor ieder wat wils als je je in de natuur wilt wanen tussen alle stadse drukte! De parken zijn Hyde Park, Bushy Park, Green Park, Greenwich Park, Kensington Gardens, Regent’s Park, Richmond Park en St. James’s Park.

Vorige post
Volgende post

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.