Road trip Kroatië: de route

Kroatië

Foto: Zlatni Rat Beach (credit: Visitbrac.com)

Kroatië staat al een behoorlijke tijd op mijn bucket list en dit jaar is het eindelijk zo ver! Samen met mijn vriend ga ik 2 weken door Kroatië reizen. We gaan met het vliegtuig erheen, huren een auto en vliegen vanaf een ander vliegveld dan op de heenweg weer terug. Benieuwd naar onze plannen? Dit is onze geplande route.

Pula

Onze eerste bestemming is Pula en vliegen dan ook op de luchthaven van Pula. De eerste 2 nachten van onze reis zullen we hier verblijven. Wat in ieder geval zeker is, is dat we op dag 2 een toffe kajaktocht gaan doen. Dit is iets wat we beide echt heel graag wilde doen dus hebben dit alvast van te voren geboekt. We hebben zeker onze plannen nog niet allemaal vast gelegd (op de accomodatie na), maar om zeker te zijn dat we een plek hebben bij een kajaktocht (die in ieder geval een route heeft via een grot) hebben we dit wel al gepland.

Plitvice meren

Na 2 nachten in Pula te zijn geweest reizen we door naar wat waarschijnlijk 1 van de meest populaire bestemmingen is van Kroatië, namelijk de Plitvice meren. We hebben een leuke B&B gevonden op 2km afstand van het park. We willen zeker op tijd het park in te gaan om de enorme drukte voor te zijn. Ook hier gaan we weer 2 nachten verblijven.

Zadar

Na de Plitvice meren rijden we door naar de stad Zadar. Deze stad staat vooral bekend om zijn zee-orgel en zonnegroet. We blijven hier maar 1 nachtje, maar ben wel erg benieuwd naar de stad zelf.

Sibenik

Na een nachtje in Zadar gaan we naar Sibenik waar we weer 2 nachten verblijven. Vanuit hier willen we naar het national park Krka. In tegenstelling tot de Plitvice meren mag je bij sommige gedeeltes van Krka in het water zwemmen. Nu heb ik wel gelezen dat er best wel heftige stroming kan staan door de watervallen dus het valt nog te bezien of ik het water ook echt in ga 😉

Split

De planning voor Split? Helemaal niks doen! Oké misschien nog wel een leuk restaurantje opzoeken maar daar blijft het waarschijnlijk ook bij. Op de meeste plekken hebben we gekozen voor wat simpelere accommodatie gekozen, want eerlijk is eerlijk veel meer dan slapen & douchen doen we er toch niet. In Split pakken we het iets anders aan en slapen we in het Radisson Blu hotel – een prachtig resort hotel. Dus zeker weten dat we hier uitgebreid gaan geniet van de zee, het zwembad en alle luxe. You only live once right?

Brač

Na een nachtje Split gaan we door om het eiland Brač te bezoeken. Dit eiland staat vooral bekend om het strand Zlatni Rat, maar ook het eiland zelf schijnt echt leuk te zijn. Benieuwd wat ons hier allemaal te wachten staat de 2 nachten dat we er verblijven.

Makarska

We rijden dan Kroatië verder door om te stoppen in Makarska. Eerlijk is eerlijk, we hebben deze plaats er voornamelijk bij gepakt omdat anders de reis naar Dubvronik nog wel erg ver is. Het schijnt een leuke stad te zijn en het heeft ook strand (voordeel van al die kustplaatsen!) – dus vermaken doen we ons er zeker wel.

Dubrovnik

De laatste bestemming van onze reis zal de stad Dubrovnik zijn. Door deze stad is de hele road trip eigenlijk tot stand gekomen omdat we beide hier wel erg graag heen wilden. De stad staat onder andere bekend als filmlocatie van Game of Thrones (ja sorry ik moest het toch even noemen), maar is volgens mij sowieso een echt bruisende stad. We blijven hier 3 nachten om daarna terug te vliegen naar Nederland

Ik kan echt niet wachte en kijk enorm uit om voor de eerste keer naar Kroatië te gaan. Zijn jullie wel eens naar (een van) deze steden geweest? Tips zijn altijd welkom.

Vorige post
Volgende post

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.