De leukste Nederlandse foodblogs

Chicks Love Food

Foto: de website van Chicks Love Food

Dat ik het heerlijk vind om uit eten te gaan en nieuwe restaurantjes uit te proberen, dat wisten jullie waarschijnlijk al. Zo komen er regelmatig nieuwe restaurant tips online. Daarnaast experimenteer ik ook wel graag met nieuwe recepten in de keuken thuis. Ik ben niet perse een keukenprinses maar een lekkere maaltijd koken lukt zeker goed. Ik haal mijn inspiratie uit zowel kookboeken als foodblogs – en van die laatste wil ik graag mijn favorieten delen.

1. Chicks Love Food

Ik denk dat voor de meeste foodies deze blog wel bekend is, maar ik wilde hem toch noemen. Nina en Elise zijn de meiden (samen met een groeiend team) achter Chicks Love Food en runnen deze foodblog al jaren succesvol & hebben inmiddels meerdere kookboeken op hun naam staan. Het leukste aan de recepten is dat het bijna altijd recepten zijn met weinig ingrediënten en dus niet teveel poespas. Ideaal voor doordeweeks!

2. Good Food Good People Good Times

Oké ik sjoemel een klein beetje met de term “Nederlandse foodblogs”, want deze blog is van de Vlaamse Evelien. Ik volg voornamelijk haar Instagram voor inspiratie. Altijd super kleurrijke foto’s en recepten van simpel en snel tot meesterwerken!

3. On a Healthy Adventure

Dan toch nog stiekem een andere Vlaamse blog, namelijk On a Healthy Adventure van Fitfoodie Carolien. Zoals de titel al zegt zijn het voornamelijk gezonde recepten die op haar blog verschijnen. Ik ben vooral groot fan van haar heerlijke en snelle ontbijtrecepten.

4. Uit Pauline’s Keuken

Ik denk dat veel mensen Uit Pauline’s Keuken wel kennen, en deze mag dan zeker ook niet ontbreken in dit lijstje. Pauline heeft een website (én app én kookboeken) vol met lekkere inspiratie. Van one pot recipes (makkelijk en weinig afwas) tot de meest spectaculaire recepten (die toch nog goed te maken zijn voor de niet keuken prinsessen). Wat ook erg leuk is dat er tegenwoordig iedere week een nieuw weekmenu op de website staan. Dus mocht je geen idee hebben wat je komende week gaat koken, dan is dit wellicht een idee.

Deel vooral ook jouw favorieten in de comments voor nog meer inspiratie!

Vorige post
Volgende post

2 Reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.