Fotodagboek Brussel

Brussel

Wellicht is Brussel niet een stad waar je ontzettend vaak heen zal gaan. De stad is voornamelijk bekend om Manneken Pis, de Grote Markt en het Atomium. Je kunt er ook nog wel aardig winkelen en dat is het wel, toch? Ik kan mij wel voorstellen dat veel mensen dat denken. Als je verzot bent op de politiek ga je misschien nog wel graag naar de Europese Wijk, maar die is in het weekend volledig uitgestorven. En Manneken Pis heb je na 1x ook eigenlijk wel gezien…Toch ben ik er in de afgelopen jaren een aantal keer terug geweest, waarvan vorige maand de meest recente keer was. Ik heb er een half jaar gewoond, dus de stad is voor mij toch meer gaan betekenen. En als je de leuke plekjes van een stad leert kennen waar de locals komen en niet alleen de toeristen, dan is het een stuk leuker om terug te keren!

In het fotodagboek over Brussel vandaag neem ik jullie mee naar die plekken die ik zo ontzettend leuk ben gaan vinden. En dan bedoel ik niet die mensenmassa bij Manneken Pis of op de Grote Markt 😉

Brussel

Ken je de clip van Formidable van Stromae? Die is op dit kruispunt opgenomen! De gehele video vindt plaats op het kruispunt van Louiza. Verder blijft dit toch een mooi plekje door The Hotel. Ik werk nou eenmaal in de hotellerie dus hotels zijn mijn ding. En eerlijk is eerlijk, The Hotel trekt gewoon echt je aandacht als je hierheen loopt.

Brussel

Naast het kruispunt van Louiza ligt Place Poelaert waar je een fantastisch uitzicht hebt over de stad. Bij helder weer kun je zelfs Atomium zien liggen. Als je vanaf daar deze lift naar beneden neemt kom je in een erg leuk stukje van Brussel uit. Hier zitten namelijk veel art galleries, winkels met snuisterijen en vintage winkeltjes. Erg leuk om lekker rond te neuzen. Oh en als je maar lang genoeg door blijft lopen vanaf hier (zo’n 15 minuutjes) dan kom je vanzelf uit in het centrum van Brussel.

Brussel

De Kunstberg is nog zo’n plekje in Brussel waar je een waanzinnig uitzicht hebt over de stad. De laatste keer dat ik Brussel was was de eerste keer dat ik hier was was tijdens de zonsondergang. Wow! Ook overdag is het overigens super hier. Het park is mooi aangelegd, en het uitzicht is het zeker waard om de trappen te beklimmen.

Brussel

Best for last: Sint Gillisvoorplein. Of het nu ’s middags of ’s avonds is, koud of ontzettend warm, je moet hier gewoon een drankje gaan doen. Bij lekker weer staat het vol met terrassen, en anders kun je binnen goed vertoeven in de cafés zelf. Mijn favoriet? Zeker weten Maison du Peuple.

Vorige post
Volgende post

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.