Excursies rondom Lissabon

Lissabon

Het uitzicht van Palácio da Pena

Ik ben nog steeds niet uitgeschreven over Lissabon. In augustus ben ik er voor het eerst geweest en wat een heerlijke vakantie was dat. Lissabon heeft zoveel moois te zien en lekkers om te proeven. Maar daarnaast is Lissabon ook een perfecte uitvalsbasis voor leuke uitstapjes. De stad mag dan zelf geen écht strand hebben, maar de buren in Cascais zeker wel. En wat dacht je van het sprookjesachtige paleis in Sintra? Allebei zeker de moeite waard en goed te doen vanaf Lissabon (ook als je geen auto tot je beschikking hebt!).

Strand
Lissabon ligt aan het water, de Taag, maar een echt strand heeft de stad zelf niet. Een goede 30 kilometer van Lissabon ligt de stad Cascais en laat daar nou genoeg strand zijn. Met de trein is de stad direct te bereiken en dan na een paar minuutjes lopen sta je heerlijk op het strand. Lekker uitwaaien, zonnebaden en zwemmen in de zee. Er zitten een aantal tentjes aan het strand om te eten en te drinken maar het is vrijwel allemaal erg toeristisch – niet heel aantrekkelijk. Maar als je zelf wat mee neemt is het daar prima vertoeven 😉

Lissabon

Eén van de stranden van Cascais

Lissabon

De Ponte de 25 de Abril vanaf het water

Zeilen
Een andere activiteit die te maken heeft met water, en een echte aanrader, is een zeiltocht. Wij hebben het geregeld via de VVV en volgens mij was dat een prima deal. De opstap was in Belém en vanaf daar vaar je naar Lissabon en weer terug. Ontzettend leuk om op die manier de stad vanaf een ander oogpunt te zien, en ook de Ponte 25 de Abril (aka de Portugese Golden Gate Bridge) is super mooi om te zien vanaf het water. Wat ook nog eens ontzettend fijn is, is dat het natuurlijk een stuk koeler is op het water. Een perfecte onderbreking van de dag als je de hitte even zat bent.

Sintra
Ook Sintra iigt op zo’n 30km van Lissabon vandaan en is net als Cascais goed te bereiken met de trein. De stad heeft een flink aantal monumenten die de moeite waard zijn om te bezoeken. Vanuit het centrum gaat er een bus die langs een aantal van deze monumenten komt – super toeristisch maar het maakt het wel een stuk beter bereikbaar.
Wij hadden Cascais en Sintra op 1 dag gecombineerd waardoor we relatief laat aankwamen Sintra. We besloten om daarom alleen naar Palácio da Pena te gaan. Of de rest dus de moeite waard is weet ik niet, maar wauw wat was dit paleis prachtig. Het bestaat uit vele verschillende bouwstijlen en kleuren en dat geeft het echt een magisch effect. Daarbij komt ook nog dat het uitzicht echt waanzinnig is!

Lissabon

Lissabon

Buiten Lissabon om zijn er dus nog genoeg dingen te doen in de buurt van de stad. De conclusie is voor mij in ieder geval duidelijk: Lissabon is een must op je bucketlist.

Vorige post
Volgende post

2 Reacties

  • Leuk om te lezen dat er nog iemand helemaal weg is van Lissabon 🙂
    Spijtig dat jullie zo laat in Sintra waren. Ik heb daar een dag gespendeerd en dit was echt veel te kort!

  • @Marlies: Wellicht een volgende keer een hele dag uittrekken voor Sintra. Kan mij goed voorstellen dat er genoeg te zien nog is namelijk!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.