Bryce Canyon

Bryce Canyon

Tijdens mijn rondreis vorig jaar langs de westkust van Amerika heb ik verschillende National Parks bezocht, waaronder de Grand Canyon en Yosemite Park. Maar mijn echte favoriet? Dat was zeker weten Bryce Canyon!

Bryce Canyon ligt in Utah en is vooral bekend om de roodgekleurde hoodoo rotsformaties. Je kunt het park betreden per auto, maar je kan ook vele routes te voet of te paard bezoeken. Ook kun je in het park overnachten wat helemaal top is natuurlijk als je hier langer verblijft. Anders is er ook genoeg accommodatie in de buurt en dat is wel wat goedkoper. Wij verbleven zelf net buiten het park en gingen met de auto op pad.

De route

Bij binnenkomst bij Bryce Canyon krijg je van de rangers een map met daarop alle uitzichtpunten. Als je al wat verder van te voren wilt plannen dan kun je deze ook al online downloaden. Wij zijn begonnen bij het eerste uitzichtpunt wat je tegen komt en dat is Sunrise Point. De route die je in Bryce Canyon rijd met de auto is letterlijk een heen en weer. Dus je kunt ook helemaal door rijden en dan vanaf het laatste punt (Rainbow Point) weer terug rijden. Ook dit National Park kun je betreden met een America the Beautiful Pass (lees meer daarover in deze blog over de Grand Canyon).

Sunrise, Sunset & Lower Inspiration Point

Wij zijn dus gewoon bij de eerste gestopt en hadden daar onze eerst blik op de prachtig roodgekleurde rotsformaties van Bryce Canyon. Bij veel uitzichtpunten heb je ook wandelroutes waarmee je veel dieper de canyon in gaat dan wanneer je van uitzichtpunt naar uitzichtpunt rijdt natuurlijk. Denk er dan wel om, om echt genoeg water mee te nemen en beschermende kleding tegen de zon. Mocht je minder avontuurlijk zijn, dan kun je ook kleinere stukjes lopen waarmee je nog wel een beetje dezelfde ervaring hebt (nog atlijd veel water meenemen!). Zo liepen wij vanaf Sunset Point een stuk terug richting Sunrise Point. Je komt dan ook op de iets rustigere stukjes omdat ook een groot gedeelte van de touristen enkel bij het uitzichtpunt stopt. Op dit zelfde stuk van de route ligt ook nog Lower Inspiration Point.

Bryce Canyon

Bryce Point & Paria View

Als je verder rijdt dan kun je een zijweg nemen naar Bryce Point & Paria View. Wellicht denk je, zijn de meeste uitzichtpunten niet allemaal een beetje hetzelfde? Op sommige stukken, ja dan kan dat zo voelen en daarom zijn wij ook niet op alle plekken gestopt. Liever wat meer tijd besteden bij een aantal, dan allemaal kort en vluchtig bekijken. Bryce Point & Paria View liggen wel echt op een ander stukje dan de eerste 3 en je hebt dan ook wel echt een ander uitzicht.

Farview Point & Natural Bridge

Na Bryce Point & Paria View zijn wij een behoorlijk stuk verder gereden en hebben daarmee een aantal uitzichtpunten over geslagen. Farview Point ligt ongeveer halverwege de route en de eerst volgende daarna is Natural Bridge. Vooral Natural Bridge vond ik echt wel heel gaaf om te zien. Dit is sowieso een uitzichtpunt die je wat mij betreft echt niet moet overslaan als je naar Bryce Canyon gaat. De rotsformatie is echt tof om te zien en vind je enkel bij dit punt.

Bryce Canyon
Natural Bridge

Rainbow Point

Het laatste uitzicht punt op onze route, en de laatste überhaupt op de route van Bryce Canyon, is Rainbow Point. Dit is ook het hoogst gelegen uitzichtpunt en het uitzicht hier is stukken groener dan op eerdere punten waar wij waren gestopt. Een toffe verandering van scenery dus.

Bryce Canyon

Zoals ik aan het begin al zei, Bryce Canyon is echt mijn favoriete National Park geweest tijdens de reis door (west) Amerika. Mocht ik nog eens terug gaan naar dit gedeelte van Amerika zou ik Bryce Canyon echt nog wel eens willen bezoeken en dan wat meer tijd nemen om ook dieper de canyon in te gaan. Ik hoop dat jullie in ieder geval wat hebben aan onze route om jouw eigen Bryce Canyon route te kunnen plannen (of inspiratie op te doen om dit National Park om je bucket list te zetten)!

Vorige post
Volgende post

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.