Terugblik op 2017

Het is bizar hoe snel de tijd gaat. Eigenlijk altijd wel natuurlijk, maar in december helemaal. Komende maandag is het gewoon al 2018! Tijd om terug te kijken op 2017. Ieder jaar heeft wel zijn ups and downs, maar wat betreft reizen is dit voor mij een erg leuk en goed jaar geweest. Een combinatie van oude en nieuwe bestemmingen zijn voorbij gekomen. Van citytrips naar Brussel en Praag tot een Suprise Trip naar Sicilië.

Return citytrips
Een korte get-a-way, lekker even er tussen uit. I love citytrips. Oké je komt soms (vaak) vermoeider terug dan dat je weg ging, maar geestelijk rust ik wel altijd uit, haha. Het is meer dat ik altijd veel wil doen en zien waardoor je heel wat af loopt in zo’n stad. In 2017 ben ik naar een aantal steden geweest waar ik al eerder was geweest, maar met veel plezier weer terug was.
Ik heb in Maastricht gestudeerd en met een aantal meiden van de studie proberen we toch ieder jaar weer even langs te gaan, herinneringen ophalen. Zo ook dit jaar weer. En dit keer hebben we ook een leuk nieuw lunchtentje gevonden genaamd Petit Café Moriaan. Naast Maastricht ben ik ook nog 2 keer terug geweest in Brussel. Zoals jullie misschien inmiddels wel weten heb ik hier een half jaar gewoond tijdens mijn studie. Uiteraard zijn we langs geweest bij mijn all time favorite Maison du Peuple en we ontdekten een nieuwe hotspot Ma Folle de Soeur. Verder was het gewoon ontzettend leuk om weer lekker even door de stad te struinen en ons oude huis te bezoeken!

Brussel

Voor deze Tarte Tatin van Ma Folle de Soeur kom ik heel graag nog eens terug!

Málaga
In het voorjaar ben ik ook een weekje, met familie, naar Málaga geweest. Dit was voor mij een nieuwe bestemming en wat een aanrader is het. Alleen het heerlijk weer was al zo fijn hier. Lekker struinen door de straatjes en vooral ook ’s avonds even langs bij de haven. Een bezoekje brengen aan Castillo de Gibralfaro moet je ook zeker inplannen als je naar Málaga gaat. Alleen de klim omhoog is super. En natuurlijk: overal tapas!

Surprise Trip naar Sicilë
2017 was ook het jaar dat ik via Srprs.me een surprise trip boekte. Ontzettend leuk om te doen. Het idee dat je niet weet waar je heen gaat als je je vakantie boekt is best een raar idee in het begin, maar uiteindelijk wel heel erg tof. Op het vliegveld kom je er dan pas achter waar je heen gaat. In ons geval was dat Sicilië. We zijn toen zowel in Catania als Taormina geweest als locaties. Het hoogtepunt van de vakantie (letterlijk)? De beklimming van de Etna.

Etna

On top of the Etna.

Praag

De meest recente trip dan nog voor mij was Praag dit afgelopen jaar. Een aantal daagjes weg voor alle Holiday Season gekte zou toeslaan. In de hoogseizoen maanden schijnt Praag echt te overstromen van de toeristen, maar in november was het echt heel erg leuk. De stad zelf is prachtig om te zien, de gebouwen zijn zo mooi. Het leven in de stad is ook ontzettend goedkoop, dus je kunt gemakkelijk lekker uiteten tijdens je vakantie. Verder is de Sint-Vituskathedraal bij de Praagse Burcht echt ene must-see.

Wat zijn jullie hoogtepunten geweest dit jaar als het op reizen aankomt?

Vorige post
Volgende post

2 Reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.