Header image

“I haven’t been everywhere, but it’s on my list.”

Reizen…reizen naar andere steden, landen, maar ook fictieve werelden. Het uitproberen van nieuwe gerechten of iemand compleet zien opgaan in de wereld van cosplay, voor mij is het allemaal een onderdeel van reizen. Ik neem je maar al te graag mee op al deze “journeys” hier op de blog. Ik schrijf regelmatig over nieuwe hotspots en mijn reizen, evenals fotodagboeken van dit alles. Reizen jullie met mij mee?

Hamleys

Ik kende de speelgoedwinkel Hamleys vanuit Londen. Een torenhoge winkel aan Regent Street. Alles wat je als kind hebt willen hebben is hier wel te vinden (of wat je stiekem eigenlijk nog altijd wilt hebben). Misschien een beetje naïef, maar ik dacht echt dat dit de enige Hamleys winkel was – naast kleine airport stores in de UK. Ik kende hem tenslotte alleen van daar. Stonden wij ineens voor een verrassing toen we vorige maand in Praag ook een Hamleys tegen kwamen! Blijkt dus dat de winkel op verschillende plekken in Europa zit, maar ook in Azië, Noord-Amerika, het Midden-Oosten en Afrika.

Ken je Hamleys nog niet? Dan moet je hem zeker eens gaan bezoeken de volgende keer dat je in een stad bent waar de winkels zich bevinden. Voor de gene die de winkels wel kennen: You know what I mean, right? Hamleys is echt heaven on earth. Je vindt er van alles: van old school teddyberen tot Disney rugzakken tot Harry Potter merchandise. Overal op de vloer staan verkopers trucjes te doen en demonstraties te geven met de producten vanuit de winkel. Super leuk om te zien (en goede verkooptruc natuurlijk).

Hamleys

Levensgrote Lego is ook iets totaal normaals in de Hamleys winkels (foto credit)

Waar de winkel in Londen al een walhalla is, gaat de winkel in Praag (en wellicht andere winkels ook) nóg een stapje verder. Op de begane grond van Hamleys staat een enorme draaimolen, en ja je kunt er ook echt in! En dat is nog maar het begin. Er is namelijk ook een Mirror Maze en, je gelooft het bijna niet, een echte vlindertuin. Hier moet je uiteraard wel los voor betalen, maar hoe verzin je het überhaupt! Naast winkelen kunnen kinderen (of ehh volwassenen die hun jongere ik graag de vrije loop laten gaan 😉 ) zich dus echt prima vermaken in Hamleys.

Hamleys

De draaimolen in de Hamleys in Praag (foto credit)

Leave a comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *