Landgoed Duin & Kruidberg: Brasserie DenK

Brasserie DenK

Ik kan zo genieten van nieuwe restaurants uitproberen, en dat heb ik onlangs dan zeker ook weer eens gedaan. Ditmaal bij Brasserie DenK wat gelegen is op het landgoed Duin & Kruidberg. Landgoed Duin & Kruidberg is gelegen in Santpoort en is omgeven door Nationaal Park Zuid-Kennemerland. In het landhuis zijn 2 restaurants, hotelkamers, spa, bar en vergaderruimtes te vinden.

Het bekendste restaurant van Landgoed Duin & Kruidberg is de Vrienden van Jacob. Dit is namelijk een met Michelinster bekroond restaurant. Naast dit restaurant zit er dus nog een restaurant op Landgoed Duin & Kruidberg, namelijk Brasserie DenK. En dat is een stukje vriendelijker voor je portemonnee.

Landgoed Duin en Kruidberg
Landgoed Duin & Kruidberg

Brasserie DenK

Brasserie DenK heeft zowel een buiten als binnengedeelte. Het was helaas nog net wat te fris om op het terras te zitten, maar ik kom er zeker nog een keertje terug om hier een drankje te drinken. Binnen zit je overigens ook erg gezellig dus je hoeft niks te missen qua sfeerbeleving.

De kaart is lekker varierend met zowel vlees, vis als vegetarische opties. Op vrijdagavond zijn er ook een aantal extra visgerechten als “vismarkt” dus mocht je een visliefhebber zijn, dan is de vrijdag het overwegen waard. Ik ging zelf voor de steak tartaar als voorgerecht, zeewolf als hoofdgerecht en de banaanbavarois (met crumble van Oreo, kokosschotsen, krokant van yoghurt, gepocheerde ananas & banaan-ananassorbet) als dessert. Vooral het dessert was echt perfect, maar alles was ontzettend lekker.

Brasserie DenK
Het heerlijke dessert van de avond!

Na afloop hebben we ook nog een drankje gedaan in de bar die qua inrichting echt perfect past bij de authentieke stijl van het landgoed. Heerlijke cocktails, goede afsluiting van de avond!

Vorige post
Volgende post

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.