Yosemite Park in de zomer

Yosemite Park (ofwel volluit Yosemite National Park) is gelegen in Californië en staat vaak op bucket lists van iedereen die richting (de west kust) van Amerika gaat. Tijdens onze rondreis langs de west kust van Amerika zijn we dan ook zeker hierheen geweest. Yosemite Park staat onder andere bekend om de indrukwekkende watervallen. Wat alleen niet altijd voor iedereen duidelijk is: deze drogen op in de zomer. Is het dan nog wel de moeite waard om Yosemite Park te bezoeken?

Opgedroogde rivierbedding

Watervallen

Ieder National Park is natuurlijk afhankelijk van de seizoenen. Bij Yosemite speelt alleen de droogte een erg grote rol bij het bezoeken van de watervallen. Als je de watervallen is volle glorie wilt zien kun je ze het best bezoeken in het voorjaar. Rond mei/juni beginnen ze langzaam op te drogen en in het zomer hoogseizoen (juli/augustus) is er niet veel meer van terug te zien. Met het najaar begint het langzaam weer op te bouwen en na de winter smelt alles weer waardoor je in het voorjaar weer de bekende watervallen hebt.

Zomer

Maar wat bezoek je dan in de zomer? Het park zelf is natuurlijk nog altijd goed bereikbaar en Yosemite heeft meer dan enkel de watervallen. Nadat je het park bent ingereden, wat al een hele mooie route op zich zelf is, kun je te voet het park verder ontdekken. Wij hebben zelf de Lower Yosemite Fall Trail & Cook’s Meadow Route gelopen. Normaal kom je met de eerste route uit bij de voet van een van de watervallen, maar we hadden nu dus uitzicht op een hele hoge berg. Het wordt in de zomer dan ook wel Yosemite Wall genoemd 😉 Je gaat hier een gedeelte door het bos (veel eekhoorntjes!) en komt ook de opgedroogde rivierbeddingen tegen. Cook’s Meadow was mijn persoonlijke favoriet. Het uitzicht was fantastisch mooi en heel rustgevend.

Er zijn ook een stuk intensievere wandelingen in Yosemite, dus voor ieder wat wils. Uiteindelijk is er ook in de zomer genoeg moois te zien maar kom je echt voor de watervallen, zorg dan dat je er in het voorjaar bent.

Vorige post
Volgende post

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.