Maastricht: Teaching Hotel Château Bethlehem

Maastricht Teaching Hotel

In eigen land op vakantie? Waarom niet! Ik vind het heerlijk om naast lange vakanties af en toe eens een leuk weekendje weg te gaan. Onlangs zijn mijn vriend en ik een weekendje naar Maastricht geweest. Ik heb er zelf 5 jaar gestudeerd en vind het nog altijd een heerlijke stad. Voor mijn vriend was het de eerste keer in Maastricht, dus het werd hoog tijd!

In Maastricht heb ik eerst 4 jaar gestudeerd aan de Hotel Management School Maastricht. Een onderdeel van je studie is in je eerste en tweede jaar praktijk werk doen, waaronder in het hotel van de school: Teaching Hotel Château Bethlehem. Veel van de gasten die hier verblijven zijn vaak (oud)studenten en familie/vrienden van de studenten. Maar ook als je niks hebt perse met de hotelschool kun je hier een heel leuk verblijf hebben.

Het hotel

Het Teaching Hotel in Maastricht heeft 26 verschillende kamers met allemaal een uniek design (heel fijn als je als student de kamers moet schoonmaken, ehh niet haha). Zo is er bijvoorbeeld een kamer volledig gebaseerd op het thema zwembad, is er mogelijkheid een kamer te boeken met een keukentje of kun je een kamer boeken die volledig groen van binnen is. Als je wat extra tijd hebt tijdens je weekendje Maastricht is het zeker de moeite waard bij de receptie even na te vragen of je nog wat andere kamers mag zien.

The Teaching Hotel Maastricht

Onze kamer

Gezien ik zelf in het hotel heb gewerkt tijdens mijn studie ken ik het hotel aardig goed. Ik wist van te voren dan ook welke kamer ik graag wilde boeken. En onder het mom van “You only live once”, heb ik deze dan ook geboekt. Namelijk 1 van de 2 suites van het hotel. De suite waar wij verbleven heet “Cut the Crap” en is ontworpen door Gerben van der Molen. Als je de kamer binnenkomt lijkt deze vrij veel op een ruime standaard hotelkamer. Er is een soort kubus waar aan de ene kant het bed zit en aan de andere kant toilet en douche. Verder is er een zitgedeelte en een gigantisch grote spiegel. En achter de spiegel zit de verrassing…je eigen wellness. Hoe heerlijk is het om na een dag slenteren in de stad nog even te relaxen in je eigen bubbelbad, te genieten in de sauna of de stortdouche (oh en alle 3 mag natuurlijk ook 🙂 ). Wij hebben zeker van alle 3 de opties gebruikt gemaakt in 1 weekend tijd en dat was ontzettend fijn om even tot rust te komen na alle drukte op ons werk.

Teaching Hotel
De bizar grote spiegel waar de verrassing achter schuilt. Benieuwd naar de wellness van de suite? Kijk dan even op mijn Instagram account.

En verder…

Er is ook mogelijkheid om te ontbijten, lunchen, dineren of een borrel te doen in het restaurant / de bar. Ook dit alles wordt door de studenten geregeld (de keuken onder leiding van een chefkok). Wij hebben zelf dit keer alleen ontbeten omdat we graag de stad in wilde om te gaan eten. Het ontbijt was lekker, niet enorm uitgebreid maar genoeg keuze.

Het voelde toch wel echt als thuis komen om hier een nachtje te slapen…

Vorige post
Volgende post

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.