Death Valley: sfeerimpressie

Death Valley

Dat Death Valley warm ging worden, daar was geen twijfel over mogelijk. Het is tenslotte een van de warmste plekken op de wereld. De road trip door Amerika die ik vorig jaar maakte was de eerste keer dat ik buiten Europa op vakantie ging. Nu heb ik in Europa ook echt al wel eens warme dagen mee gemaakt. In Spanje of Italië wordt het ook gemakkelijk 40 graden en loop je te huffen en te puffen. Het grootste verschil alleen wat we nu hadden is dat het ook echt enorme droge droogte was.

Van te voren had ik opgezocht dat er verschillende uitzichtpunten waren in Death Valley, waar je ook wandelingen kunt maken. Nou waren we daar wel over uit dat dat het niet ging worden, maar deze natuur van dichtbij zien wilde we natuurlijk wel. Aangekomen bij Zabriskie Point verlieten we dan ook onze fijne koele auto. Die droge droogte voel je dan ook echt direct. Na een paar minuten heb je een droge mond, en het kleine stukje omhoog lopen was zwaar vermoeiend. Ik heb het al vaker genoemd in mijn blogs over Amerika, maar water is echt, echt, echt niet overbodig om mee te nemen. Hier al helemaal niet. Hoe kort je de auto ook uit gaat. Ik denk dat we al met al een kwartiertje hebben rond gelopen en gekeken (en foto’s gemaakt uiteraard) voordat we weer lekker in de auto zijn gestapt om weer bij te komen.

Death Valley
Death Valley
Een klein, maar erg fijn zwembad in die hitte!

Tijdens onze reis hebben we ook overnacht in Death Valley. Er was letterlijk 1 blok met kamers voor overnachtingen, 1 restaurantje, een bezinepomp, zwembad en gift store. Een klein maar schattig stadje dus. Oh en dat zwembad was absoluut geen overbodige luxe 🙂

Death Valley is door de enorme hitte wel een hele bijzondere ervaring. Als je de mogelijkheid hebt om het te bezoeken zou ik het ook zeker doen. Je kunt heel goed een route door het natuurgebied heen rijden waarbij je al een goede indruk krijgt. En als je echt wilt mee maken hoe het hier is, ga dan tijdens de route in ieder geval 1 keer je met airco beladen auto uit.

Death Valley
Vorige post
Volgende post

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.