Kajakken in Kroatië

Kajakken in Kroatië

Op Instagram en Pinterest kom je de meest mooie foto’s tegen van kajakkende mensen in de grotten van Kroatië. Dat wilde wij ook wel graag doen. Sowieso leuk om het water op te gaan en wat actiefs te doen en tegelijkertijd genieten van de prachtige natuur van Kroatië. Na wat zoeken online kwam ik Puls Events tegen. En hier hebben we uiteindelijk ook geboekt.

Puls Events

Puls Events zit in de stad Pula. Nou moet ik eerlijk zijn dat ik de stad Pula niet heel bijzonder vond, maar als je graag wilt gaan kajakken dan is hier een overnachting het wel waard. Eventueel zou je ook bijvoorbeeld vanuit Rovinj hierheen kunnen rijden. Dat is ongeveer 40 minuten.

Ik was ontzettend blij met de service vanuit Puls Events. Vooraf was alles snel gereserveerd en ook de staff die er op de dag zelf bij waren, waren ontzettend vriendelijk. Wij werden een dag van te voren gebeld dat onze tocht helaas niet door kon gaan in de middag in verband met te veel wind die ze opgaven. We kregen opties om een andere tijd/dag om te boeken, dus dat was echt top. Zo hebben we alsnog de toffe kajaktocht kunnen doen die we graag wilden doen.

De Kajaktocht

Uiteindelijk konden we dus om 10uur in de ochtend verzamelen in plaats van ’s middags, en eigenlijk was dat wel fijn ook want toen was het nog een stukje koeler in Pula. Na een korte uitleg over de juiste techniek gingen we met zijn alle het water op. Er zijn mogelijkheden voor een-, twee-, en drie-persoonskajaks. Het was even wennen om op zee te kajakken, maar we kregen al snel de smaak te pakken. We kajakten richting de rotsen en kwamen na een half uur/drie kwartier aan bij een kleine inham in de rotsen. Puls Events had drankjes bij zich dus we konden eventjes ontspannen. Vanuit daar zijn we door gegaan naar de grot waar het voor een groot gedeelte om ging.

In de grot was een groep duikers bezig dus we hebben een aardige tijd stil moeten liggen. Toen we eenmaal naar binnen konden was het het wel dubbel en dwars waard. Binnen in de grot aangekomen konden we bij een klein rotsstrandje eruit. Mijn ogen moesten wel even wennen voordat ik wat zag in de met zaklampen verlichtte grot. We hebben de kajaks laten liggen en zijn met snorkels (door Puls Events meegenomen) naar buiten gezwommen. Eenmaal buiten kon je er voor kiezen om een cliff jump te doen (eerste keer dat ik dat heb gedaan maar echt heel tof!) of gewoon lekker even zwemmen. Net als op de meeste plekken in Kroatië kon je hier ook super veel vissen zien dus dat is erg leuk. Na hier een tijd te zijn geweest, zijn we de grot weer in gegaan om de kajaks op te halen en terug naar de begin plek te gaan.

Foto’s

Nu was al het bovenstaande al super, maar wat de ervaring nog een stukje leuker maakt is dat Puls Events (onderwater) GoPro’s meeneemt om foto’s te maken. De foto’s zitten bij de prijs inbegrepen dus je betaald hier niet extra voor. Tijdens het kajakken zelf maken ze verschillende foto’s van iedereen en ook tijdens het zwemmen nemen ze echt uitgebreid de tijd om van iedereen foto’s te nemen – zelfs onderwater. Het gaat natuurlijk om de ervaring zelf, maar toch vind ik het wel ontzettend leuk om foto’s te hebben als herinnering. Oh en ze hebben ook filmpjes gemaakt van het cliff jumpen, super tof!

Kajakken in Kroatië
Vorige post
Volgende post

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.