Chocolade workshop van Zaabär in Brussel

Zaabär

België en chocolade gaan natuurlijk hand in hand. Er zijn zoveel bekende Belgische chocolademerken en die zijn stuk voor stuk heerlijk. Wat dacht je van Callebaut, Leonidas, Godiva en Galler? Maar ken je Zaabär ook? Het zou goed kunnen van niet, want het grootste gedeelte van de chocolade wordt geleverd aan bedrijven. Ik ken het chocolademerk Zaabär sinds ik stage heb gelopen in Brussel bij het hotel The Dominican. Daar lag het destijds, onder andere, in de minibars. Zo kwam ik er ook achter dat ze een grote retailstore in Brussel hebben waar ze ook nog eens chocolade workshops geven!

Ontvangst
Eigenlijk was het vrijwel al gelijk goed bij binnenkomst. (Na betaald te hebben) werden we vrolijk ontvangen en konden we rustig rondkijken in de proefwinkel. Yep, hier mag je ongestoord van alle chocolade proeven. Probeer je alleen niet misselijk te eten, want dat gaat hier erg gemakkelijk 😉 Het leuke van de chocolade van Zaabär is dat er zoveel verschillende smaken zijn dat je ook gewoon heel veel wilt proberen. Zaabär is namelijk ook een “epicier” en er wordt dus veel gebruikt gemaakt van kruiden en specerijen. Wat dacht je bijvoorbeeld van chocolade met jeneverbessen, foelie of zoethout. Natuurlijk hebben ze ook wel de klassieke smaken zoals melk/hazelnoot of gewoon pure chocolade. Toen iedereen was gearriveerd (en iedereen zo’n charmante witte schort en haarnetje had) kregen we nog een klein glaasje warme chocolademelk. Van welke soorten chocolade en specerijen het gemaakt was durf ik niet meer te zeggen (het waren zo’n 9 verschillende ingrediënten), maar lekker was het wel!

Zaabär

De keuze is reuze bij Zaabär

Demonstratie & Workshop
Daarna was het tijd voor actie. Eerst liet een van de chocolatiers zijn hoe chocolade wordt getemperd. En dat doen ze razendsnel. Ik kende het proces wel ongeveer maar het is super tof om het ook daadwerkelijk live te zien. Het is ongelooflijk hoe snel en schoon ze kunnen werken met vloeibare chocolade. In ons geval was de uitleg in het Frans en Engels. Bij het registreren kan je de voorkeurstaal aangeven.
Na de demonstratie ga je zelf aan de slag. Tijdens de workshop ga je zelf truffels en flikken maken, en ook een chocoladereep. Eerlijk is eerlijk niet alle combinaties waren even goed geslaagd die ik heb gemaakt. Ik laat het combineren van chocolade en specerijen toch maar aan de professionals over 😉 De truffels waren overigens wel verrukkelijk. Aan het einde wordt alles nog netjes ingepakt zodat je het makkelijk mee kan nemen. Oh en voor je vertrekt nog wel even terug naar de winkel van het begin natuurlijk om wat mee te nemen voor thuis. Ik nam zelf de chocolade met viooltjes mee, ontzettend lekker!

Zaabär

Demonstratie chocolade temperen

Zaabär

En dit zijn nog niet eens alle toppings die je aan je chocolade kan toevoegen…

Hoe, wat en waar?
De workshop is alleen beschikbaar op zaterdagen (en woensdag tijdens schoolvakanties) waardoor je wel echt van te voren moet reserveren. In drukke periodes zelfs wel een paar weken van tevoren. De groepen bestaan uit maximaal 10 personen en je betaalt 25EUR per persoon. Als je wilt reserveren kun je dat simpel doen via het mailadres dat op de website van Zaabär staat vermeld.

Vorige post
Volgende post

1 Reactie

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.