Radisson Blu hotel in Lyon – een verblijf op grote hoogte

Radisson Blu

Na een tijdje (zeg maar gerust lange tijd) weer terug van weg geweest! Wellicht hebben jullie het op Instagram voorbij zien komen dat ik in mei lekker een paar daagjes naar Lyon op vakantie geweest. Wat een super leuke stad! Binnenkort meer over Lyon, maar nu eerst een blog over het toffe hotel waar wij hebben verbleven: Het Radisson Blu hotel in Lyon.

Mijn vriend had vorig jaar een overnachting gewonnen in het Radisson Blu hotel in Lyon, en na een nachtje bij boeken hebben we daar 2 heerlijke nachten doorgebracht. Van te voren hadden we netjes een rouebeschrijving doorgestuurd gekregen hoe we van het treinstation bij het hotel konden komen. Enkele minuutjes lopen, helemaal top. Ehh ja als de weg niet is afgesloten 😉 Het was dan ook even zoeken, maar het hotel werd gevonden. Het hotel zelf zit in de Part-Dieu Tower en met 164.9 meter is het het hoogst gelegen hotel in Europa.

Als je de toren in gaat kom je bij de conciërge / security desk. Daar werden we geïnformeerd dat de receptie zich op de 32ste verdieping bevindt. Wat blijkt? Alleen de bovenste 10 verdiepingen zijn het hotel. De rest wordt gebruikt voor kantoren. Uitzicht is dus gegarandeerd tijdens je verblijf. Wij hadden een kamer op de bovenste verdieping en keken dus echt prachtig uit over de stad! Doordat de toren zo hoog is zie je hem vanuit de stad ook bijna overal. Je vindt dus gemakkelijk je weg terug 🙂

Het interieur van het hotel zelf is ook echt super mooi. Vanuit de lobby kijk je omhoog naar het dak, met de galerijen van de kamers geheel rondom. Het dak zelf is van glas en dit samen met de lichteffecten achter de check-in balies geeft gewoon een hele mooie en luxe sfeer aan het geheel. Deze luxe stijl vind je overal terug eigenlijk: de mooie design elementen in de lobby, de hoge ramen en bolvormige open lampen in het restaurant en de gepersonaliseerde houten Ipad stands in de bar. Over de bar & restaurant – Celest – gesproken: zeker weten de moeite waard. Eerlijk is eerlijk, het is allemaal wat aan de prijs en wij hebben er dan ook niet gegeten, maar een drankje konden we niet laten. Ik heb genoten van de Fleur Rose cocktail (Raspberry liquer, Gin, Rose) samen met het gigantisch mooie avond uitzicht over Lyon.

Vorige post
Volgende post

2 Reacties

  • @Floortje: Lyon is echt een hele leuke stad. Een stuk relaxter dan Parijs nog. Er zijn wel gedeeltes die al super toeristisch zijn, maar je kunt heerlijk door de straatjes dwalen en vooral ook langs het water.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.