Hét straatje in Catania om te gaan eten

Catania, één van de grotere steden op Sicilië is leuk om rond te struinen en de gebouwen te bekijken. Van de hele dag rond lopen krijg je wel trek uiteraard. En zeg nou zelf, wanneer je in Italië bent dan hoort goed eten er ook echt bij. Het was af en toe even zoeken waar je leuk kon lunchen en dineren, maar er is 1 straatje die je zeker niet wilt overslaan: Via Santa Filomena.

Via Santa Filomena is oprecht een straat in Catania waar je praktisch iedere dag zou kunnen eten tijdens je vakantie. Wij zijn er uiteindelijk 3 keer in 2 dagen gaan eten. Eén keer voor de lunch, en twee keer avondeten. In de straat zit een burgerbar (FUD) die erg goed stond aangeschreven, maar deze hebben wij overgeslagen. De keren dat we er langs zijn gelopen was het daar wel altijd ontzettend druk dus ook vast een aanrader.

Blanc à Manger
Toen we in Catania waren hebben we hier zowel geluncht als avond gegeten en beide keren was het erg goed. Lunchen in het buitenland is soms nog wel eens een uitdaging gezien wij Nederlands niet altijd even gewend zijn om warm te eten tussen de middag. Liever een salade of een broodje voor de lunch? Bij Blanc à Manger kun je goed terecht. De clubsandwich is een aanrader. Als je toch warm wilt eten of hier ’s avonds eet, dan kun je niet om de pasta & pizza heen. Buon appetito!

Polpetteria
Gehaktballen eten in Catania? Zeker wel! De polpette, ofwel gehaktbal, is een typisch Siciliaans gerecht en dit restaurant serveert maar liefst 45 verschillende varianten. Hartig en zoet, alles is te vinden op de menukaart. Toch niet zo’n vleeseter? Er zijn ook gehaktballen van vis en ook vegetarische varianten, maar de traditionele ballen zijn natuurlijk allemaal met vlees.

Catania

Afhankelijk van hoe laat je naar een van de restaurantjes toe gaat kan het zijn dat je wel even moet wachten. Dus of wat eerder gaan zodat je voor de massa uit bent, of voor lief nemen dat je even moet wachten (of wellicht binnen eten in de zomer).

Vorige post
Volgende post

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.