Euromast: High Wine op grote hoogte

High Wine

Waar nou precies de naam High Tea/Wine vandaan komt heb ik nog altijd niet uitgevonden, want in Engeland (en dus de rest van de wereld) noemen ze het een Afternoon Tea. Een High Tea bestaat ook in het Engels, maar het is een totaal ander concept. Enfin, wij noemen het een High Wine als er wijn bij wordt geserveerd ipv. thee en waarom zou je het “High” gedeelte dan niet letterlijk nemen? Op 100m hoogte kun je in de brasserie van de Euromast heerlijk High Wine-en en dat heb ik onlangs dan ook gedaan!

Een High Wine begint doorgaans met een glas bubbels (zo ook bij de Euromast) met daarna een variatie aan wijnen. Alles gaat gepaard met verschillende hapjes. Meestal is dit hartig, in tegenstelling tot een High Tea wat meestal vrij zoet is (Yoghurt Barn High Tea is wel echt een uitzondering). Hoewel ik een High Tea wel erg gezellig vind ben ik de vele zoetigheden vaak echt zat op een gegeven moment of eet je jezelf er misselijk aan. Dat is dan het leuke bij een High Wine, want dat wordt een stuk minder snel saai/vervelend met hartige hapjes – er is veel meer variatie!
We begonnen de High Wine bij de Euromast dus met een glas bubbels en daarbij nootjes, kaas en olijfjes. Ondertussen konden we al op de wijnkaart gaan kiezen welke wijn we daarna wilden. Per persoon kun je 2 glazen wijn kiezen voor bij de High Wine. De etagaire met hapjes die we bij de wijn krijgen was vol variatie – zowel vlees als vis en vegetarische hapjes. Mijn favoriet waren de garnaaltjes, Jum!

High Wine

Het uitzicht helpt natuurlijk enorm mee aan de ervaring als je aan een High Wine zit op de Euromast. Gezien je ook de entree voor de toren betaald kun je achteraf of van te voren mooi even naar boven om van het uitzicht te genieten. Nog een bonus? Wij hadden het geluk dat we aan de kant zaten waar je naar beneden komt als je gaat abseilen vanaf de Euromast. Leuk om iedereen naar beneden te zien komen. Wellicht wordt dat de volgende reden om naar de Euromast te gaan!

Vorige post
Volgende post

1 Reactie

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.