Maison du Peuple – Brussel

Maison Du Peuple

Brussel staat niet bekend als de meest hippe stad, maar ook deze stad kent genoeg leuke plekken. Eerder schreef ik al over de uitkijkpunten van de stad, hotel The Dominican en restaurant Toukoul. Daar ga ik vandaag nog een leuke hotspot aan toevoegen: Café Maison Du Peuple! Dit leuke café is gesitueerd in de wijk Saint Gilles. Wellicht niet de eerste plek waar je logische wijze heen gaat (het is een klein stukje uit de richting van de Grote Markt en het echte centrum) maar zeker de moeite waard. Het hele plein waar veel cafe’s en restaurants aan liggen is trouwens leuk, helemaal bij terasjesweer!

Café Maison Du Peuple is ideaal voor een lekker drankje, biertje of cocktail (met wat erbij). De kaart is behoorlijk uitgebreid en voor ieder wat wils. Zo heb ik tijdens mijn stage in Brussel bijna iedere fruitig biertje wat ze verkopen wel geprobeerd om uit te testen welke ik het lekkerst vond (goh wat een straf). Pecheresse Lindemans is erg fris en totaal anders dan je gewend bent van de meeste soorten fruitbier omdat dit vrij vaak met roodfruit is (in tegenstelling tot deze met perzik). De cocktail die daar altijd top was, was de MDP signature cocktail maar ik zie dat deze niet meer op de kaart staat dus ik ben bang dat hij vervangen is… 🙁 Maar de “standaard” cocktails als een Cosmopolitan zijn natuurlijk ook verkrijgbaar.

Maison Du Peuple

Dé Maison Du Peuple signature cocktail.

En hoe zit het met het eten? De kaart is niet super uitgebreid. Ze hebben naast hapjes, voornamelijk classics op het menu staan als tosti’s, lasagne en soep. Maar voor een simpel hapje eten of een lunchspot (bij voorkeur in de zon op het terras) is dat natuurlijk helemaal prima. Dus genoeg reden om hier de volgende keer langs te gaan wanneer je in Brussel bent.

Vorige post
Volgende post

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.