Scheveningen: ook leuk zonder strandweer

Scheveningen

Scheveningen heeft één van de bekendste stranden van Nederland. Ieder jaar gaan er weer velen van ons heen om te zwemmen en heerlijk van het zonnetje te genieten. Momenteel is het natuurlijk niet echt meer het weer om in je bikini te lopen, laat staan om in de zee te plonsen. Maar het strand is zeker niet alleen voor de warme zomerdagen. Ik vind het zelf ook heerlijk om lekker uit te waaien op een wat koudere dag (het liefst wel droog natuurlijk). Maar wat is er allemaal te doen dan als je niet de hele dag op het strand gaat liggen?

Fotografie
Het grote voordeel als je naar het strand gaat op een wat mindere dag is natuurlijk dat het een stuk rustiger is. Wat mij betreft dan ook ideaal om te fotograferen. Natuurlijk kan dat ook op een zomerse dag, maar als je meer de nadruk wilt leggen op de natuur en minder op de mensen, dan heb je een betere uitgangspositie op een rustige dag. En met een beetje geluk als het goed waait, heb je ook een prachtige golfslag om foto’s van te maken!

Scheveningen

De Pier
In 1961 werd de pier voor het eerst geopend, maar sloot in 2013 om veiligheidsredenen. Na een grote verbouwing is de pier vorig jaar weer heropend. Zowel binnen als buiten zitten nu verschillende restaurantjes waar je prima een tijdje kunt vertoeven met uitzicht over de zee. Ook is er een variatie aan kleine (strand)winkeltjes om even in rond te neuzen. Eerlijk is eerlijk, als het weer wat minder is en de wind hard waait sta je niet heel comfortabel boven op de pier, maar dat maakt het uitzicht zeker niet minder mooi!

Scheveningen

Beelden aan Zee
Het museum Beelden aan Zee is het enige Nederlandse museum dat zich alleen bezighoudt met beeldhouwkunst. Een groot gedeelte van dit museum is overdekt en dus geschikt voor een wat minder zonnige dag. Mocht je nou niet de meeste enthousiaste museumbezoeker zijn, dan heeft dit museum mogelijk toch nog wel wat voor jou te bieden: de leuke beelden op de pier. Er staat namelijk een klein stukje beeldhouwkunst al op de pier zelf. Erg leuk om rond te kijken en het lijkt iedere keer wel weer alsof je een nieuw beeldje ontdekt.

Beelden aan Zee

Vorige post
Volgende post

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.