Sky Garden – Londen

Sky Garden

In December liet ik via Facebook al even weten wat een aanrader de Sky Garden in Londen is. Je hebt vanaf hier een prachtig uitzicht over de stad én entree is volledig gratis (toch stiekem wel fijn, want een weekendje Londen is vaak al duur genoeg). En of je nu ’s avonds de zonsondergang wilt zien over Londen of ’s middags lekker een borrel wilt doen met een geweldig uitzicht, het kan hier allemaal.

Wat is er te doen?
Ten eerste, en bovenal, gaat de Sky Garden natuurlijk over het uitzicht wat je hier hebt. Je hebt er een “360 view” via de glazen muren. Aan een van de zijdes is er ook een “open air terrace” om een nog beter beeld te krijgen van Londen én om natuurlijk mooie plaatjes te schieten. Als je graag een bepaald moment wil zien, dus bijvoorbeeld de zonsondergang, is het altijd goed om de website van de Sky Garden even te raadplegen want zij geven hier namelijk aan om welk tijdstip dit plaats vindt.
Als je niet alleen maar wilt rondkijken maar ook wilt combineren met een hapje en een drankje, dan kun je op de bovenste verdieping terecht bij de Sky Pod Bar. Ze zijn al geopend vanaf 7uur dus op tijd om te genieten van een ontbijtje bij zonsopgang! Super romantisch toch? Overigens zijn ze ook gewoon tot ’s avonds laat open mocht je wat minder een ochtendmens zijn. Op de bovenste verdieping vind je ook nog het Fenchurch restaurant waar je uitgebreid kunt lunchen of dineren, maar wel tegen een flinke prijs 😉 Mocht je budget minder toereikend zijn maar wil je hier toch graag eten? Probeer dan eens de Darwin Brasserie. Deze zit een aantal verdiepingen lager in het gebouw, maar dat mag de pret zeker niet drukken!

Sky Garden

Hoe kom je binnen?
Belangrijk om te weten: je moet reserveren om binnen te komen bij de Sky Garden. Er zijn een aantal tijden op de website te vinden waar ze vrije inloop hebben, maar ik zou het toch niet gokken als je het ook van te voren kan plannen. Zoals gezegd is de Sky Garden helemaal gratis dus echt een ticket kopen is het niet, maar als je een tijdslot boekt ben je wel gegarandeerd dat je dan ook naar binnen kan.

Is iemand van jullie al wel eens bij de Sky Garden geweest? Of gaat deze op je lijstje voor je volgende trip naar Londen?

Vorige post
Volgende post

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.