Universal Studios LA

Hogwarts

Wanneer je Los Angeles bezoekt en een echte liefhebber bent van films en series dan zijn de Universal Studios echt wel een aanrader. Vooraf aan onze West Coast road trip door Amerika hebben we het erover gehad om of naar de Universal Studios of naar Disneyland te gaan. Beide leken ons super tof, maar omdat de Universal Studios toch echt helemaal nieuw voor ons waren (Disney ben ik in Parijs wel eens geweest) zijn we daarvoor gegaan. En dat is absoluut een super toffe ervaring geweest.

Tickets

De Universal Studios werken met verschillende soorten tickets, waaronder een 1-day en 2-days ticket. Voor 1 dag betaal je tussen de 109 en 134 dollar, en voor 2 dagen tussen de 139 en 159 dollar per persoon. Relatief gezien is het dus goedkoper om 2 dagen te gaan. Wanneer je echt alles uit je dag wilt halen (of geld teveel hebt 😉 ) kun je een Express ticket nemen waarbij je iedere attractie 1x in kan met express access waardoor je minder lang in de rij hoeft te staan. Deze tickets zijn tussen de 179 en 269 dollar.

Attracties

In de Universal Studios vind je verschillende gebieden, waaronder een gedeelte over Harry Potter, The Simpsons, The Minions, Dreamworks en Jurrasic Park. Het design van al deze gebieden is natuurlijk helemaal aangepast op het specifieke thema. Zo vindt je in het Harry Potter gedeelte een nagebouwde versie van Hogwarts en Hogsmade en is het Minions gedeelte helemaal ingericht zoals Super Silly Fun Land, en kun je je wanen in Krustyland bij The Simpons.

Mijn persoonlijke favoriet is toch wel het Harry Potter gedeelte, omdat ik nou eenmaal echt fan ben van de boeken en films. Je kunt het kasteel in voor een 4-D attractie die echt ontzettend tof is om te zien. Het eerste stuk van de attractie loop je door het kasteel waar je onder andere een klaslokaal ziet en het kantoor van Dumbledore. Daarna ga je eigenlijk pas echt de 4-D attractie in, maar doordat alles zo gaaf is gebouwd heb je amper erg in de wachttijd.

Ook de Minion Mayhem is zeker een aanrader – en echt niet alleen voor kleine kinderen. Je kijkt je ogen uit in Super Silly Fun Land en er is een 4-D attractie waarbij jij een minion kunt worden!

Studio Tour

Een van de meest bekende “attracties” van de Universal Studios is de studio tour waarbij je met een open bus de studios door gaat. De Universal Studios worden namelijk nog altijd gebruikt voor opnames. De sets zijn dan ook wisselend en als je geluk hebt zou je nog een celebrity kunnen spotten. Wij reden onder andere langs de set van De Grinch (die opnieuw is gebruikt voor de animatiefilm die in 2018 uit kwam), en rij je door New York en Italië binnen enkele minuten tijd. Tijdens de tour wordt er vanalles verteld door een live guide over wat er te zien is, wat wordt afgewisseld met filmpjes op een tv-scherm om te laten zien in welke films het daadwerkelijk gebruikt is. Oh, en het kan zomaar zijn dat je tijdens de rit ineens oog in oog staat met King Kong 😉

Personages

Een movie park zou natuurlijk niet compleet zijn als er niet ook personages uit de films rondlopen. Zo kun je Shrek, Fiona, Homer Simpson of Blue (Jurrasic Park) tegen komen. Mijn absolute favoriet die wij zijn tegen gekomen is Puss in Boots!

Universal Studios

Wachttijden

Wij waren in de Universal Studios in augustus, wat toch wel echt hoogseizoen is. Uren wachten dus overal? Dat viel opzich wel mee. Een aantal van de grote attracties (zoals Harry Potter and the Forbidden Journey™, Jurrasic Park en Minions Mayhem) hebben wel langere wachttijden, dus je kunt het beste 1 van deze attracties gelijk doen bij binnenkomst. Dat scheelt een hoop tijd. Wij zijn 1 dag geweest en hebben eigenlijk alles kunnen doen wat we wilden. We hebben alleen Jurrasic Park overgeslagen in verband met de wachttijd, maar verder was het prima te doen!

Ik vond de Universal Studios echt super leuk in zijn algemeen. Het is een niet al te groot park, waardoor het in 1 dag te doen is als je wilt. Je hebt dan zeker tijd om een aantal attracties mee te pakken, lekker rond te neuzen in de winkels en gewoon te genieten van de gehele sfeer.

Vorige post
Volgende post

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.